teritesi_dijak_számolása_Révfülöp_2011.januar_19-20.

teritesi_dijak_20110119(1).ppt — Microsoft PowerPoint presentation, 238Kb

Fájl tartalma ( Teljes képernyő )

A térítési díjat ellátási napra és hónapra, gondozási órára, szállítási kilométerre és szolgálati órára, stb. vetítve kell megállapítani.

Differenciált normatív támogatás esetén differenciált térítési díjat kell megállapítani ahogy eddig is (pl: szeretetotthonban demens és átlagos ellátottakra).

Április 1-jéig kell megállapítani. Ha a tárgyidőszaki folyamatok indokolják (pl: 2009. év közben az ÁFA emelés), akkor az önköltség év közben egy alkalommal korrigálható.
A fenntartó alacsonyabb díjat is megállapíthat, de az eredeti számítást akkor is dokumentálni kell! Ez az ún. dokumentált intézményi térítési díj. 29/1993. (II.17. ) Korm. rendelet 2. §(1)

Változott: nem tíz forintra kerekítve kell megállapítani, hanem a rendes kerekítés szabályai szerint.

Ha a számítás nem eredményez pozitív számot, akkor a térítési díj összege nulla. Tehát 2011.-től nincs 20.-, 50.- és 70.- Ft minimális térítési díj (nappali ellátás és étkeztetés esetében volt).Tájékoztatási kötelezettség nem változott: jól látható helyen ki kell függeszteni, tartalmaznia kell az intézmény éves összes működési költségét, a térítési díj napi és havi összegét, és az egy ellátottra jutó havi önköltséget.

Az ellátottakon kívül az ellátási területnek megfelelően a lakosságot is tájékoztatni kell: egy település esetében „helyben szokásos módon”, több település esetén a megyei önkormányzat főjegyzőjét kell értesíteni, több megyére, vagy az ország egész területére kiterjedő szolgáltatás esetén pedig a Szociális Közlönyben közzé kell tenni a számítást. (29/1993. (II.17. ) Korm. r. 4. §

 

Created with pptHtml
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek