Programok

A Diakónia munkájának eseményei

Vállalt küldetését betöltve a Belvárosi Krízispont bezárt.

Húsz nap, kilencvenhárom vendég, tizenhat munkatárs és önkéntes. Három kiló cukor, százhúsz liter tea, tíz tálca sütemény. Huszonöt kiló kenyér, két kiló zsír. Emellett pedig több „megabájt” beszélgetés, amit agyunk, szívünk rögzített.

Bővebben…

500 adag meleg ételt osztottak ki az evangélikusok Dombóváron

Dombóvár – Kaposszekcső – Ismét a Kaposszekcsői Evangélikus Diakóniai Otthonban főzték meg azt az 500 adag meleg ételet, amelyet a dombóvári rászorulóknak osztottak ki 2015. február 24-én. Szabó Szilárd lelkész szerkesztőségünknek elmondta, az ételosztást továbbra is szeretnék rendszeresen megszervezni a gyülekezetük és diakóniai intézményük támogatásával.

Bővebben…

Belvárosi Krízispont: Egy igazán jó ügy - Megható pillanatok és közösségformálás

Budapest – Az Evangélikus Diakónia Belvárosi Krízispontja, az Üllői út 24-ben több, mint egy hete fogadja a hideg elől bemenekülő vendégeit hétköznaponként.

Bővebben…

Belvárosi krízispontot nyit az Evangélikus Diakónia

Budapest – Az Evangélikus Diakónia a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának épületében 2015. február 2-án megnyitja krízispontját a Belvárosban, a Kálvin tértől két perc sétatávolságra.

Bővebben…

Hivatalosan is megnyílt a krízisközpont Szarvason – Minden száz forint adomány egy adag ételt jelenthet!

Szarvas – A Magyarországi Evangélikus Egyház által közzétett felhívás után 2014. január 7-én megnyílt a krízispont Szarvason, a Tessedik u. 24. szám alatti Napraforgó Klubban.

Bővebben…

Fókuszban az evangélikus diakónia – Konferenciát tartottak Budapesten

Budapest – 2015. január 26-án egész napos konferenciát tartott a diakóniában dolgozóknak a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda Diakóniai Osztálya.

Bővebben…

Ebédosztás Pitvaroson

Ebédosztás Pitvaroson

A Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének elnöksége, Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Szolgálata 2010. szeptember 19-én ebédosztást tartott Pitvaroson.

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek